Sumari Desembre ’13

Perquè ens despreocupem tant descaradament d’assistir als plens de l’Ajuntament? L’editorial del mes de Desembre critica aquesta actitud tant passiva assumida per tots els colomins, i ens anima a revertir-la. Un poble de les nostres dimensions ens hauria de permetre controlar l’acció de govern. Més enllà de si s’accepten o rebutgen les decisions de l’Ajuntament, sorprèn la manca d’interès col·lectiu alhora de conèixer els pressupostos, contractes i decisions del Consistori. Els colomins ens ho hem de prendre més a la valenta, i l’Ajuntament ha de promoure un portal de transparència accessible a tothom.

En la ferit número nadalenc d’aquest mes, entre altres temàtiques, també podreu conèixer:

  • L’entrevista al Maurici Brunet Roig, de la colla dels Bicisàdics, que ens explica la seva experiència com a investigador d’Oxford des de fa més de 7 anys.
  • El festival de Nadal que el col·legi “Mare de Déu del Carme” ha preparat entre avis i néts.
  • Una nova iniciativa, anomenada Vilatans, que pretén donar visibilitat a totes les activitats que es fan als pobles petits com el nostres.
  • Les activitats que han preparat a Conesa per recollir fons per la Marató d’enguany. Destaca el concert a l’església amb la participació de l’Orfeó de Santa Coloma i la coral Noves Veus de Capellades.
  • Una nova secció sobre “Història Colomina”. Podreu saber què feia Dalmau de Queralt III quan veia que un home amb gran cabellera.
  • L’efemèride d’en Frederic Vallbona, que a Vilafranca va córrer la mitja marató número 100. L’Albert Llorens fa una crònica de com van viure aquest dia.

Desitjar-vos bones festes a tots, i un feliç i esperançador 2014!

Revista La Segarra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s